Onderhoudsadvies

 

ONDERHOUD MEUBELSTOFFEN: ALGEMENE TIPS

Goed onderhoud verlengt de levensduur en het plezier van meubelen. In het gebruik ontstaan veel vragen over schoonmaak en onderhoud, hieronder volgen enkele tips: • Elke stof verkleurt na verloop van tijd in meer of mindere mate onder invloed van licht. Vermijd echter absoluut direct zonlicht op uw meubelen. • Meubelstoffen zijn gevoelig voor scherpe gespen, nagels van huisdieren, speelgoed en ringen etc. Deze kunnen het weefsel blijvend beschadigen. Ook stugge spijkerstoffen versnellen de slijtage. • Het is belangrijk om het meubel vaak te stofzuigen. Gebruik hiervoor het juiste mondstuk (zachte borstel die alleen voor dit doel wordt gebruikt) en zorg ervoor dat er geen uitsteeksels aan zitten die in de stof kunnen haken. Strijk voorzichtig, met lage zuigkracht(!) en bij stoffen met een pool altijd met de vleug mee. Op deze manier verwijdert u stofdeeltjes zoals zand die slijtage veroorzaken.

           

ONDERHOUD LEDER: ALGEMENE TIPS

• Neem het meubel regelmatig af met een klam vochtige, schone doek of schone zeem. Gebruik kalk vrij water, omdat leidingwater kringen kan veroorzaken. • Vermijd direct zonlicht omdat dan de kleur van het leer wordt aan getast. • Verwijder direct zoveel mogelijk wat gemorst wordt. Door de eigenschappen van het leer zal een vlek meestal na verloop van tijd minder zichtbaar worden. • Zorg voor een omgeving met een goede luchtvochtigheid (40-60%). Een te droge omgeving veroorzaakt uitdroging van het leer en dus scheurtjes/breeklijnen. • Wrijf niet met teveel kracht op een bepaalde plek omdat het leer hier plaatselijk van kan gaan glimmen of rekken.

De onderhoudssets zijn in onze winkel verkrijbaar.

 

ONDERHOUD LUXAFLEX: ALGEMENE TIPS

wij verwijzen u door naar de site van Luxaflex, klik hier

 

ONDERHOUD HARDE VLOER:

 

Voor de schoonmaak van uw harde vloer volstaat een gewone zachte bezem, een microvezeldoek, een stofzuiger of een vochtige zwabber in combinatie met goedgekeurde reinigingsproducten.

Gebruik liever geen agressieve reinigingsproducten of reinigingstoestellen met stoom. Laat na het schoonmaken ook geen plassen met water op de vloer staan.

wij adviseren onderhoudsproducten van de Wehlse Bijenkorf