Raamdecoratie

Raamdecoratie

Raamdecoratie

Raamdecoratie van shutters tot gordijnen

De woonspecialist. Wij presenteren o.a de merken Luxaflex, Piet Boon shutters, Artelux, Kendix, De Ploeg, Zonnelux, de Munck Carpets, Millenerpoort, Holland Haag, Ado, Mr Woon, Toppoint, Eric Kuster, Indivipro, Uiteraard geven wij advies bij u thuis en komen we inmeten en plaatsen met eigen vakmensen.

DE 5 VOORDELEN VAN BINNENZONWERING:


Wat zijn de 5 voordelen van binnenzonwering? Binnenzonwering zoals jaloezieën, shutters, lamellen, vouw-, rol- en plisségordijnen hebben veel voordelen. Want naast het decoratieve element zijn ze onder andere licht- en warmtewerend of zorgen juist dat de warmte binnen blijft en ze bieden privacy. Daarbij zijn ze ook vaak mooi te combineren met inbetweens of overgordijnen. Benieuwd waarom je voor binnenzonwering zou moeten kiezen? Wij zetten de voordelen op een rij.

Bepaal zelf de lichtinval
Allereerst is binnenzonwering heel handig om zelf de mate van lichtinval te bepalen. Wil je ’s ochtends genieten van het zachte ochtendlicht? Dan zet je de lamellen of jaloezieën wijd open. Ben je ’s middags aan het werk op een beeldscherm, dan kantel je ze net zover dat je nog wel genoeg daglicht hebt, maar het niet hinderlijk in het scherm schijnt. En ’s avonds sluit je ze precies genoeg om alle privacy te hebben die je maar wenst.

Binnenzonwering, ook heel handig op donkere dagen
Bij binnenzonwering denk je misschien vooral aan de voordelen op zomerse dagen maar ook tijdens de herfst en winter is het heel nuttig. Zo beperk je de inkijk als het buiten al donker wordt en binnen de lichten aangaan. En als je voor elektrisch bedienbare binnenzonwering kiest, kun je ze soms ook zo programmeren dat ze ook ’s avonds sluiten als je niet thuis bent waarmee je het risico op inbraak beperkt.

Gunstig voor energieverbruik
Ook voor het energieverbruik in huis biedt binnenzonwering veel voordelen. Zo beperkt zonwering het warmteverlies in de winter en houdt het de warmte juist tegen op warme dagen. De luchtlaag tussen het raam en de zonwering functioneert namelijk als een isolatielaag waardoor je binnen altijd een aangename temperatuur hebt.

Voorkomt verkleuren van gordijnen en uw meubels
Mooie grote ramen op de zonkant van het huis zijn heel aantrekkelijk maar laten gordijnen en meubels vaak wel snel verkleuren. Heb je voor de ramen in jouw interieur donkere of fel getinte gordijnen van natuurlijke stoffen hangen? Dan bescherm je die heel goed met binnenzonwering. De lamellen, jaloezieën of rolgordijnen filteren het zonlicht of houden het zelfs helemaal tegen waardoor de gordijnen hun mooie kleur langer behouden.

Combineer binnenzonwering met inbetweens of overgordijnen
Zoals gezegd heeft binnenzonwering ook een decoratief element. Want behalve alle praktische voordelen is het ook gewoon heel mooi om te combineren met in-between- of overgordijnen. Je kunt ze bijvoorbeeld uit dezelfde stof laten maken of juist kiezen voor een contrasterend effect.

 

Inspiratie ontvangen?