Raambekleding

De woonspecialist

Raambekleding

Raamdecoratie van shutters tot gordijnen

Ode aan Luxaflex®

‘Hé schatje, doe jij de Luxaflex even dicht?’. Wedden dat je dat weleens gezegd hebt? Maar weet je wel zeker dat je Luxaflex voor de ramen hebt? Toegegeven: horizontale jaloezieën is ook eigenlijk wel een heel lang woord. Maar dat is wel de officiële benaming voor je eigen ‘Luxaflexjes’. Waarom zeggen we eigenlijk Luxaflex tegen de horizontale jaloezieën? Wat is de reden van deze populariteit? We zochten het voor je uit en bieden je gelijk deze ‘ode aan Luxaflex®’.

Hunter & Douglas

Het begon allemaal lang lang lang geleden in 1951. Twee mannen, Hunter&Douglas, starten een innovatief giet- en productieproces voor het ontwikkelen van lichtgewicht aluminium. Ze wilden iets nieuws, iets compleet anders. Een product dat de wereld van de raambekleding op zijn kop zou zetten: horizontale jaloezieën van aluminium. En in Europa werd deze innovatieve vorm van raamnbekleding op de markt gebracht onder de merknaam Luxaflex®. Dus al vanaf 1951 dames en heren, is Luxaflex erg gewild, erg bekend en erg herkenbaar.

DE 5 VOORDELEN VAN BINNENZONWERING:


Wat zijn de 5 voordelen van binnenzonwering? Binnenzonwering zoals jaloezieën, shutters, lamellen, vouw-, rol- en plisségordijnen hebben veel voordelen. Want naast het decoratieve element zijn ze onder andere licht- en warmtewerend of zorgen juist dat de warmte binnen blijft en ze bieden privacy. Daarbij zijn ze ook vaak mooi te combineren met inbetweens of overgordijnen. Benieuwd waarom je voor binnenzonwering zou moeten kiezen? Wij zetten de voordelen op een rij.

Bepaal zelf de lichtinval
Allereerst is binnenzonwering heel handig om zelf de mate van lichtinval te bepalen. Wil je ’s ochtends genieten van het zachte ochtendlicht? Dan zet je de lamellen of jaloezieën wijd open. Ben je ’s middags aan het werk op een beeldscherm, dan kantel je ze net zover dat je nog wel genoeg daglicht hebt, maar het niet hinderlijk in het scherm schijnt. En ’s avonds sluit je ze precies genoeg om alle privacy te hebben die je maar wenst.

Binnenzonwering, ook heel handig op donkere dagen
Bij binnenzonwering denk je misschien vooral aan de voordelen op zomerse dagen maar ook tijdens de herfst en winter is het heel nuttig. Zo beperk je de inkijk als het buiten al donker wordt en binnen de lichten aangaan. En als je voor elektrisch bedienbare binnenzonwering kiest, kun je ze soms ook zo programmeren dat ze ook ’s avonds sluiten als je niet thuis bent waarmee je het risico op inbraak beperkt.

Gunstig voor energieverbruik
Ook voor het energieverbruik in huis biedt binnenzonwering veel voordelen. Zo beperkt zonwering het warmteverlies in de winter en houdt het de warmte juist tegen op warme dagen. De luchtlaag tussen het raam en de zonwering functioneert namelijk als een isolatielaag waardoor je binnen altijd een aangename temperatuur hebt.

Voorkomt verkleuren van gordijnen en uw meubels
Mooie grote ramen op de zonkant van het huis zijn heel aantrekkelijk maar laten gordijnen en meubels vaak wel snel verkleuren. Heb je voor de ramen in jouw interieur donkere of fel getinte gordijnen van natuurlijke stoffen hangen? Dan bescherm je die heel goed met binnenzonwering. De lamellen, jaloezieën of rolgordijnen filteren het zonlicht of houden het zelfs helemaal tegen waardoor de gordijnen hun mooie kleur langer behouden.

Combineer binnenzonwering met inbetweens of overgordijnen
Zoals gezegd heeft binnenzonwering ook een decoratief element. Want behalve alle praktische voordelen is het ook gewoon heel mooi om te combineren met in-between- of overgordijnen. Je kunt ze bijvoorbeeld uit dezelfde stof laten maken of juist kiezen voor een contrasterend effect.